Το παρακάτω επικαιροποιημένο κείμενο είναι μια συντομευμένη εκδοχή των στόχων του ΜΕΚΕΑ, όπως αναλύονται στην Ιδρυτική Διακήρυξη του, «Οι 10 Θέσεις» – Φλεβάρης 2012, (στην οποία παρουσιάζονται αναλυτικά οι θέσεις και η συλλογιστική του Μετώπου), με τη συμπλήρωση στόχων που προκύπτουν από την εκτίμηση του για τις σημερινές εξελίξεις, όπως αυτή έχει διατυπωθεί σε σειρά ανακοινώσεων και άρθρων του.
1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΚΕΑ
Το Μέτωπο Κοινωνικής & Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΚΕΑ) αποτελεί μια πρωτοποριακή πρόταση για Μέτωπο με συγκροτημένο πρόγραμμα που, αντίθετα με τα ιστορικά Μέτωπα, δεν θεμελιώνεται στην ένωση πολιτικών παρατάξεων, μετά από διάφορα «παζάρια» μεταξύ τους, για να βγει ένας ελάχιστος κοινός παρονομαστής που θα στηρίζει έναν βασικό στόχο (π.χ. την πάλη κατά του φασισμού στο ΕΑΜ ή στον Ισπανικό Εμφύλιο του 1936 κ.λπ.). Τα Μέτωπα αυτά ήταν μέτωπα που ξεκινούσαν «από τα πάνω», από τις ηγεσίες κομμάτων ή οργανώσεων, όσο προοδευτικές και αν ήταν αυτές και ο στόχος τους. Εξ αυτού, διαχωρίζεται η προσπάθεια αυτή από διάφορες προτάσεις που δεν έχουν το παραμικρό πρόγραμμα για να βγούμε από την καταστροφή και τη δημιουργία Αυτοδύναμης Οικονομίας, δεν λένε το παραμικρό για (ή βάζουν σε δεύτερη μοίρα) τον ρόλο της παγκοσμιοποίησης και των ανοιχτών και απελευθερωμένων αγορών της που προκαλούν την καταστροφή στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή περιφέρεια, μέσω κυρίως της ένταξης στην ΕΕ. Και βέβαια είναι η ίδια η παγκοσμιοποίηση και οι πόλεμοι της Υπερεθνικής Ελίτ εδώ και 15 και πλέον χρόνια, που δημιουργούν τα σημερινά τσουνάμι προσφύγων και μεταναστών…
Το ΜΕΚΕΑ λοιπόν είναι ένα Μέτωπο «από τα κάτω», αφού δεν είναι Μέτωπο πολιτικών οργανώσεων, αλλά μέτωπο ΠΟΛΙΤΩΝ, στο οποίο μετέχει κάθε πολίτης που δεσμεύεται από τους στόχους του ΜΕΚΕΑ, ανεξάρτητα από τις πολιτικές ή ιδεολογικές καταβολές του.
2. ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ:
Ι) ΑΜΕΣΑ:
α) άμεση και μονομερής έξοδο μας από την ΕΕ (και όχι μόνο από την Ευρωζώνη, που είναι μια ακόμα πολιτική απάτη)
β) ακύρωση όλων των δανειακών συμβάσεων, Μνημονίων και σχετικών Νόμων που υπέγραψαν οι κοινοβουλευτικές Χούντες μετά το 2010, με παράλληλη ολοκληρωτική στάση πληρωμών των τοκοχρεολυσίων (που σημαίνει μονομερή διαγραφή του χρέους), εφόσον πρωταρχικός στόχος σήμερα είναι να σταματήσουμε το ξεπούλημα του κοινωνικού μας πλούτου, με αφορμή το Χρέος (που δεν αναγνωρίζουμε, φυσικά, αφού δεν ρωτήθηκε ποτέ γι’ αυτό ο Λαός), στους ξένους τοκογλύφους, πράγμα που θα έκανε αδύνατη κάθε ιδέα οικονομικής αυτοδυναμίας στο ορατό μέλλον.
γ) αναγκαστική απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση κάθε κοινού αγαθού που έχει περιέλθει, μέσα από τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων και τα ξεπουλήματα, στην ιδιοκτησία των ξένων και ντόπιων ελίτ. Χαράτσι στα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα και τα παραρτήματα πολυεθνικών, φόροι πολυτελείας με στόχο τη δημιουργία ενός πραγματικά κοινωνικού συστήματος πρόνοιας, υγείας κλπ..
δ) άμεση κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και κυρίως της Τράπεζας της Ελλάδος που σήμερα είναι παράρτημα της ΕΚΤ, καθώς και των στρατηγικών κλάδων παραγωγής.
ε) κλείσιμο των τραπεζών και διατήρηση των ελέγχων του κεφαλαίου μέχρι την εισαγωγή της δραχμής. Στο μεσοδιάστημα θα μπορούσαν να κυκλοφορούν π.χ. «Ευρωδραχμές», δηλ. Ευρώ σφραγισμένα από την ΤτΕ σε αναλογία που θα ορίσει η Κυβέρνηση (που θα αποτελούσαν το μόνο νόμιμο μέσο ανταλλαγής, με αυστηρή πάταξη της μαύρης αγοράς και βαριές ποινές για τους μαυραγορίτες, όπως στην Κατοχή) , καθώς και τη λήψη μέτρων για την προστασία των λαϊκών εισοδημάτων και μικροκαταθέσεων.
ΙΙ) ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ:
α) MONIMOI έλεγχοι σε όλες τις αγορές και κυριαρχικός έλεγχος των συνόρων μας. Γι’ αυτό το σκοπό απαιτούνται πέραν των παραπάνω η αποδέσμευση από τους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης (ΠΟΕ, ΔΝΤ κλπ.) που επιβάλλουν τις λεγόμενες “4 ελευθερίες” με καταστροφικά αποτελέσματα στην αυτοδυναμία μας.
β) ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ με στόχο την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, αναλυτικά βλ. εδώ
3. ΕΠΑΡΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ:
α) η εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας με άμεση πολιτικο-στρατιωτική συμφωνία με την Ρωσία (ή και άλλες χώρες εκτός ΝΑΤΟ) για την προστασία των συνόρων μας
β) Διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες κατά κανόνα με χώρες που παλεύουν κατά της παγκοσμιοποίησης και για την εθνική τους ανεξαρτησία (Ρωσία, χώρες Λατινικής Αμερικής κλπ.) για την κάλυψη των αναγκών μας, ώστε να μπορούμε να ανοίξουμε τις αγορές μας σε όλες αυτές τις χώρες (με βάση πάντα κοινωνικούς ελέγχους που θα επιλέγαμε), ενώ συγχρόνως θα μπορούσαμε ν’ αντιμετωπίσουμε πιθανό εμπάργκο από την «διεθνή κοινότητα», δηλαδή τα μέλη της Υ/Ε και τα προτεκτοράτα της. Το θέμα δηλαδή δεν είναι να πάρουμε δάνεια από κανένα, αλλά να ξανακτίσουμε την παραγωγική δομή μας που κατέστρεψε το σημερινό άνοιγμα και απελευθέρωση των αγορών μας που μας επέβαλε η Νέα Διεθνής Τάξη και η ΕΕ, ώστε μέσα από ένα μέσο-μακροπρόθεσμο πρόγραμμα οικονομικής αυτοδυναμίας (βλ. πρόγραμμα ΜΕΚΕΑ) να αποκτήσουμε υψηλό βαθμό οικονομικής αυτοδυναμίας και επομένως της οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας.
γ) Σε σχέση με το μεταναστευτικό, η άμεση έξοδος από την ΕΕ και επομένως η αποδέσμευση από τη Συνθήκη Σένγκεν, Δουβλίνου κλπ. και το ΝΑΤΟ, μας επιτρέπει το Άμεσο κλείσιμο (δηλαδή κυριαρχικό έλεγχο) των συνόρων μας και θεσμοθετεί την προώθηση των παράνομων μεταναστών στις χώρες πρώτης επιλογής τους, ειδάλλως στην Τουρκία ή ακόμη και στις χώρες προέλευσης τους αν αυτές δεν τους δέχονται. Ειδικές ρυθμίσεις για τους πραγματικούς Σύριους πρόσφυγες πολέμου. Υπηκοότητα για τους μετανάστες που έχουν ενσωματωθεί (δεν είναι δηλαδή απλώς άνεργοι) μετά την πάροδο σημαντικού χρόνου διαμονής στην Ελλάδα. Δεν είμαστε ενάντια στην ελεγχόμενη από τον λαό μετανάστευση, εφόσον βέβαια οι ανάγκες της χώρας σε εργατικό δυναμικό το επιτρέπουν, αλλά στη βιομηχανία της μαζικής μετανάστευσης ανθρώπινου δυναμικού προς πολύτροπη εκμετάλλευση από την Υπερεθνική Ελίτ και τις πολυεθνικές, την ΕΕ, τις ΜΚΟ κλπ., που θεσμοθετούν τα «ανοιχτά σύνορα». (ανανέωση 05/2017)
4. Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΚΛΜ)
Το βασικό επομένως αίτημα του Μετώπου θα έπρεπε να είναι η άμεση διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη μιας Κυβέρνησης Λαϊκού Μετώπου που θα ελέγχεται από τις Συνελεύσεις πολιτών σε όλη την Ελλάδα, μέσω του Συνομοσπονδιακού Συντονιστικού Οργάνου τους (Εθνικό Συντονιστικό Όργανο). Σε αυτές τις εκλογές το Μέτωπο θα κατέβαινε με πρόγραμμα ώστε η ΚΛΜ που θα αναδειχτεί από αυτές:
α) να υλοποιήσει άμεσα τους άμεσους στόχους και τα συμπληρωματικά μέτρα που προαναφέραμε κατά το πρώτο στάδιο, ώστε να επιτευχθεί η άμεση έξοδος από την κρίση και,
β) να δεσμευτεί, αφού θα έχει υλοποιήσει τους παραπάνω στόχους, να προχωρήσει στην προκήρυξη Εκλογών για Συντακτική Συνέλευση, η οποία θα θεσμοθετούσε τις αλλαγές που απαιτούνται στο Ενδιάμεσο στάδιο (Μεσοπρόθεσμα-βλ. 1.ΙΙ) για την οικοδόμηση των βάσεων μιας Αυτοδύναμης Οικονομίας.
5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ
Κάθε θύμα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και της απώλειας της Εθνικής και Οικονομικής Κυριαρχίας, και συνακόλουθα της Πολιτιστικής Κυριαρχίας που αυτή συνεπάγεται.
6. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ
Το Συντονιστικό όργανο των συνελεύσεων του Μετώπου θα αποτελεί το πολιτικό υποκείμενο που θα διορίζει και την Κυβέρνηση Λαϊκού Μετώπου. Η Κυβέρνηση Λαϊκού Μετώπου (ΚΛΜ), επομένως, με την παραπάνω εντολή θα είναι ο εντολοδόχος των λαϊκών στρωμάτων. Δηλαδή των κατά τόπους Συνελεύσεων πολιτών και εργαζομένων που θα εκφράζονται μέσω των εντολοδόχων τους, οι οποίοι θα είναι άμεσα ανακλητοί αν δεν εκφράζουν τη θέληση των εντολέων τους.
7. ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ
Δημιουργούμε ΠΥΡΗΝΕΣ για ένα πανελλαδικό δίκτυο που θα αποτελέσει τη βάση και τη ραχοκοκαλιά του νέου πολιτικού υποκειμένου με πρόγραμμα για την οικονομική αυτοδυναμία της χώρας και την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση του λαού. ΟΙ Πυρήνες αυτοί θα αποτελούν τη βάση για τις συνελεύσεις πόλεων που θα συνομοσπονδιοποιούνται σε Εθνικό Συντονιστικό Όργανο. Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τη χάραξη πολιτικής με βάση τις αποφάσεις των Συνελεύσεων και τους παραπάνω Στόχους.