Σχόλιο:
Ο Ρωσικός λαός, υπό την ελίτ περί τον Πούτιν, φαίνεται σήμερα, και μετά τις εξελίξεις στη Συρία, να μπαίνει και επίσημα επικεφαλής του αγώνα για εθνική κυριαρχία παγκοσμίως. Και είναι τουλάχιστον απαράδεκτες, αν όχι ύποπτες, οι “ίσες αποστάσεις” και η αναφορά σε “ενδο-ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς” ειδικά τη στιγμή που γίνεται αυτή η τρομερή εκστρατεία από την Υ/Ε και την παγκοσμιοποιητική “Αριστερά” ενάντια σε κάθε λαό και την ελίτ του που μάχονται για την εθνική τους απελευθέρωση (εκτός και αν πρέπει πρώτα να αναδυθούν τα σοσιαλιστικά φαντασιακά των λαών και να φτιαχτεί σοσιαλισμός, και μετά να ανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία!).
Η μεγάλη μάζα ιδίως της παγκοσμιοποιητικής “Αριστεράς” μιλά για καλή παγκοσμιοποίηση μέσα στη Νέα Διεθνή Τάξη της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης (Ταρίκ Αλί, New Left Review, Die Linke, ΣΥΡΙΖΑ-PODEMOS, Τροτσκιστές κλπ.), και αυτοί βέβαια θα είναι κυρίως που θα αποκαλούν άμεσα ή έμμεσα φασίστες όποιον αγωνίζεται για εθνική κυριαρχία. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί σήμερα σε αυτή την αθλιότητα όταν συμφώνησε σήμερα απόλυτα με το ανακοινωθέν της ΕΕ να καταδικάσει τη Ρωσία που…βομβαρδίζει τη Συρία! Αυτές είναι οι πολιτικές αγυρτείες Κοτζιά και Τσίπρα και των δωσίλογων ακόλουθων τους στην “αριστερή” κοινοβουλευτική Χούντα μας…(και ο όρος κοινοβουλευτική Χούντα δικαιολογείται απόλυτα, τόσο από τα εκλογικά ποσοστά και το μεγαλύτερο μέρος της αποχής, όσο βέβαια από το ότι τα τσιράκια του ΣΥΡΙΖΑ και σία δέχονται οτιδήποτε προστάξει η Υπερεθνική και η Σιωνιστική Ελίτ στην εσωτερική οικονομική κατοχή στην οποία συμμετέχει βέβαια η δωσίλογη κυβέρνηση, καθώς και στην ερμηνεία των διεθνών γεγονότων).
Φυσικά, τίποτα δεν έχει κριθεί και παραμένει το ερώτημα αν η παγκοσμιοποιητική πτέρυγα της Ρωσικής ελίτ θα καταφέρει να επιβάλλει το πετσόκομμα της απόφασης Πούτιν να στηρίξει στρατιωτικά το αντιστεκόμενο καθεστώς του Άσαντ, ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξει και η στάση της Υ/Ε που δεν θέλει με τίποτα να χάσει τη Συρία με τη λυσσαλέα βούληση της για αλλαγή καθεστώτος (όχι απλά δηλαδή του Άσαντ, αλλά του κινήματος Μπάαθ), χρησιμοποιώντας αν χρειαστεί ακόμα και τα μισθοφορικά και λοιπά κοπρόσκυλα της στα σύνορα Ιράν-Ιράκ.
ΠΗΓΗ: “Putin: Russia has no intention of mounting Syria ground operation, wants to see political compromise”, RT.com, 12.10.2015
Δεν πρόκειται να γίνει χρήση χερσαίων στρατευμάτων στη Συρία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1. Η Ρωσική αεροπορική επιχείρηση έχει προετοιμαστεί πολύ καλά και στοχεύει απλώς στην υποβοήθηση της επίθεσης του Συριακού στρατού, είπε.
«Ό,τι και να συμβεί, δεν πρόκειται να κάνουμε χερσαία επιχείρηση και οι Συρίοι φίλοι μας το γνωρίζουν καλά» δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη στον Ρώσο τηλεοπτικό παρουσιαστή Βλαντιμίρ Solovyov.
Ο πρωταρχικός στόχος της Ρωσικής επιχείρησης στη Συρία είναι «η σταθεροποίηση της νόμιμης εξουσίας σε αυτή τη χώρα και η δημιουργία συνθηκών ώστε να βρεθεί πολιτικός συμβιβασμός,» είπε ο πρόεδρος Πούτιν.
Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε συγκεκριμένα ότι η Μόσχα είχε ενημερώσει τη Δυτική συμμαχία όταν ξεκίνησε την επιχείρηση στη Συρία.
«Συμβουλέψαμε εκ των προτέρων τους Αμερικανούς εταίρους μας και πολλούς άλλους εταίρους, ιδιαίτερα εκείνους στη περιοχή της Συρίας, σχετικά με τις προθέσεις και τα σχέδιά μας,» δήλωσε ο Πούτιν, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι «η Ρωσία ποτέ δεν προειδοποιήθηκε για ανάλογες ενέργειες που προγραμματίζονταν ή ξεκίνησαν.»
«Ωστόσο, το κάναμε. Με καλή θέληση, για λόγους πρακτικούς και για να δείξουμε ότι είμαστε ανοικτοί για συνεργατική δουλειά», είπε ο Πούτιν.
«Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι ενεργούμε σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, και κατόπιν αιτήματος των επίσημων αρχών της Συρίας», πρόσθεσε.
Η Μόσχα δεν χάνει την ελπίδα ότι και άλλες χώρες θα προσχωρήσουν στην ρωσική επιχείρηση στη Συρία, δήλωσε ο Πούτιν, επισημαίνοντας ότι τη στιγμή που η Ρωσία ξεκίνησε την επιχείρηση της κατά του Iσλαμικού Kράτους, υπήρχαν ήδη 11 χώρες που εκτελούσαν αεροπορικές επιδρομές στο Συριακό έδαφος.
Η Ρωσική επιχείρηση στη Συρία δεν ήταν αυθόρμητη και προηγήθηκε λεπτομερής δορυφορική και εναέρια επιτήρηση, είπε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι εμπειρογνώμονες από το Γενικό Ρωσικό Επιτελείο σε συντονισμό με τους Σύριους εταίρους και άλλες χώρες της περιοχής είχαν δημιουργήσει ένα κέντρο πληροφοριών στη Βαγδάτη για την ανταλλαγή στοιχείων αναγνώρισης.
«Ως εκ τούτου, ό,τι συμβαίνει στον αέρα και στο έδαφος δεν είναι μια αυθόρμητη δράση, αλλά η υλοποίηση σχεδίων προγραμματισμένων από πριν» είπε ο πρόεδρος Πούτιν. Οι πιθανότητες να καταλήξουν σε εγχώριο πολιτικό συμβιβασμό στη Συρία θα είναι υψηλότερες εάν ο συριακός στρατός αποδείξει τη μαχητικότητα του, είπε.
«Αν ο συριακός στρατός αποδείξει την ικανότητα και την ετοιμότητά του να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, τότε η πιθανότητα επίτευξης πολιτικού συμβιβασμού θα είναι πολύ υψηλότερη,» δήλωσε ο Πούτιν, επιβεβαιώνοντας ότι μια ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία θα περιοριστεί στην επιθετική επιχείρηση του Συριακού Στρατού. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η εκτόξευση πυραύλων κρους που πραγματοποιεί το Ρωσικό Ναυτικό από την Κασπία Θάλασσα ενάντια σε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία είναι μια έκπληξη για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνει επικριτικά σχόλια για την Αμερικανική κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών. Οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είναι ένα από τις πιο ισχυρές στον κόσμο, όμως δεν γνωρίζουν τα πάντα – και δεν θα έπρεπε όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα», δήλωσε ο Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι αισθάνεται αμηχανία ως προς το γιατί οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να μοιραστούν με τη Ρωσία πληροφορίες σχετικά με την τύχη των εγκαταστάσεων του Ισλαμικού Κράτους.
Οι Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί έχουν ήδη προσφύγει στο Πεντάγωνο με προτάσεις για τον αγώνα κατά των τρομοκρατών στη Συρία, είπε ο Πρόεδρος Πούτιν. «Μερικά από τα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων της Ρωσίας είναι ξεπερασμένα ώστε είναι καθ ‘οδόν εκταταμένος επανεξοπλισμός με υψηλής τεχνολογίας όπλα ακριβείας», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι, αν απειληθεί, η Ρωσία θα κάνει χρήση των πιο εξελιγμένων όπλων της για να διατηρήσει την εθνική της ασφάλεια.
Ωστόσο, ο ίδιος επίσης πρόσθεσε ότι «η Ρωσική εξωτερική πολιτική είναι πραγματικά ειρηνική, χωρίς καμία υπερβολή.» «Αν ρίξετε μια ματιά στον πολιτικό χάρτη του κόσμου και δείτε τι είναι η Ρωσία, καθίσταται προφανές ότι δεν χρειαζόμαστε ούτε ξένα εδάφη, ούτε φυσικούς πόρους. Έχουμε τα πάντα σε αφθονία. Είμαστε μια αυτάρκης χώρα,» δήλωσε ο Πρόεδρος Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει ούτε να διεξάγει πόλεμο ούτε σύγκρουση σε οποιαδήποτε χώρα. Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία ή την αναδημιουργία της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά «πρέπει να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία μας», τόνισε ο Πούτιν. «Το έχουμε κάνει στο παρελθόν, και θα το κάνουμε και στο μέλλον.»