Print Friendly, PDF & Email

Σχόλιο: Ακόμη και οι Βούλγαροι που δεν έχουν κανένα σοβαρό πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση (όπως έχουν οι Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία) έσπευσαν να στείλουν στρατό στα σύνορα τους με την Τουρκία για να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές, ενώ ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών σωστά λέει ότι πρόκειται στην συντριπτική τους πλειοψηφία για οικονομικούς μετανάστες και όχι για πρόσφυγες. Στην ελληνική σιωνιστική μπανανία (που έχει καταστραφεί οικονομικά και η ανεργία είναι στο 30% στο γενικό πληθυσμό και στους νέους ίσως και πάνω από 50% και το 40% των Ελλήνων ζουν σε κοινωνικό αποκλεισμό), οι Φλαμπουράρηδες, Παππάδες, Μουζάλες και τα λοιπά παραπαίδια του Σόρος χύνουν κάθε μέρα μαύρο δάκρυ στην ΕΡΤ για τους … πρόσφυγες και ετοιμάζονται να υποδεχτούν και άλλους παράνομους μετανάστες που μας στέλνει πίσω η Γερμανία (αφού διάλεξε όσους χρειαζόταν να δουλέψουν στις πολυεθνικές της).

Σχετικά με τη θέση του ΜΕΚΕΑ για το Μεταναστευτικό, διαβάστε τους Επικαιροποιημένους Στόχους μας (2016-2017).

 

Βουλγαρικά στρατεύματα σταματούν τη ροή μεταναστών στα σύνορα με τη Τουρκία

Hannah Lucinda Smith, Istanbul, The Times (18 Αυγ 2017)

Η Βουλγαρία θα τετραπλασιάσει τον αριθμό των στρατευμάτων στα σύνορα με τη Τουρκία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Ο κ. Κρασίμιρ Καρακάτσενοφ, υπουργός Άμυνας, ανακοίνωσε την κίνηση σε συνέντευξη στην οποία ανέφερε επίσης ότι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναπτυχθούν για να προστατεύσουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «με τη χρήση όπλων αν χρειαστεί».

Υπάρχουν 140 Βούλγαροι στρατιώτες στα σύνορα, μέσω των οποίων 1.461 μετανάστες εισήλθαν στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Ο αριθμός των στρατιωτών θα αυξηθεί τώρα στους 600.

«Δεν έχουμε λύσει το ζήτημα της μετανάστευσης», δήλωσε ο κ. Karakachanov στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. «Πρόκειται κυρίως για οικονομικούς μετανάστες. Δεν διώκονται, δεν χρειάζονται προστασία για τη ζωή τους, απλά θέλουν να ζήσουν σε μια πλούσια δυτική χώρα».

Πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι ενώ η καταστολή σε καθιερωμένες διαδρομές μέσω του Αιγαίου και της κεντρικής Μεσογείου έχουν μειώσει τον αριθμό των μεταναστών που εισέρχονται στην ΕΕ μέσω της Ελλάδας και της Ιταλίας, η κίνηση αυξάνεται στη δυτική μεσογειακή διαδρομή από τη Βόρεια Αφρική προς την Ισπανία. Περίπου 8.385 άτομα πραγματοποίησαν επιτυχώς αυτό το ταξίδι φέτος, τριπλάσιοι σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και τουλάχιστον 121 άτομα έχουν πνιγεί στην προσπάθεια αυτή.

Ενώ η Ιταλία εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το 83% των νέων αφίξεων, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης δήλωσε ότι η Ισπανία θα μπορούσε σύντομα να ξεπεράσει την Ελλάδα ως το δεύτερο σημείο εισόδου στην ΕΕ. Την περασμένη εβδομάδα, οι παραθεριστές στο νότιο ισπανικό θέρετρο Zahara de los Atunes, κοντά στο Κάντιθ, παρακολουθούσαν καθώς δεκάδες Αφρικανοί μετανάστες αποβιβάστηκαν στην παραλία με ένα σαθρό σκάφος και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Την Τετάρτη, η ισπανική ακτοφυλακή διέσωσε σχεδόν 600 Μαροκινούς μετανάστες σε 15 βάρκες.

Η Βουλγαρία και η Ρουμανία, στις ανατολικές παρυφές της ΕΕ, έχουν μέχρι τώρα βιώσει ένα χαμηλότερο επίπεδο παράνομης διέλευσης των συνόρων από ό,τι οι χώρες με μεσογειακές ακτές. Οι αριθμοί που εισέρχονται στη Βουλγαρία μειώθηκαν κατά 80% από πέρυσι και οι αρχές επιταχύνουν τις αναγκαστικές επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Παρόλα αυτά, η ανησυχία για τη μετανάστευση εξακολουθεί να υφίσταται και υπερεθνικιστές πολιτικοί έχουν υποσχεθεί σκληρές πολιτικές σε μια προσπάθεια να κερδίσουν ψήφους. Ένοπλες ομάδες εθελοντών φρουρών περιπολούν τα σύνορα, με τη συναίνεση των αρχών.

Η ροή των μεταναστών στην ΕΕ κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών έχει θέσει τεράστια πίεση στις χώρες που βρίσκονται στην άκρη του μπλοκ, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στεγάζονται σε άθλια στρατόπεδα, καθώς περιμένουν να διεκπεραιωθούν οι αιτήσεις ασύλου τους. Μια πρόσφατη έκθεση προειδοποίησε ότι είναι ευάλωτοι στην εκμετάλλευση στην άτυπη αγορά εργασίας, με πολλούς να πέφτουν θύματα δουλείας.